זה זמן רב שמעלית בבית אינה כבר סמל סטאטוס. מעלית ביתית או בשמה הנוסף מעלון הנה מערכת חובה בכל בית חדש שנבנה או מתוכנן, שלו יותר מקומה אחת.
התקנת מעלית ביתית בבית רב קומות– חשיבה לעתיד
כל אחד שרוכש או מתכנן לבנות בית פרטי בעל מספר קומות או אפילו דירת דופלקס במגדל, כדאי שיחשוב קדימה לעתיד. אף אחד מאיתנו אינו נהייה צעיר יותר. היום כשיש לנו את היכולת לרכוש בית במיליוני שקלים ומשקיעים עשרות אלפים ואף מאות בשדרוגים שונים ומשונים, החל מהריצוף המפואר, המטבח הפתוח, וכלה בתקרה המונמכת עם מערכות התאורה המתקדמות, כדאי לחשוב על הדרך בה ננוע ונעבור בין הקומות בבית. לפעמים אנו מוגבלים בתנועה וזקוקים לעזרה בירידה ועליה במדרגות, או אולי איזו דודה שלא ראינו שנים מגיעה לביקור מארצות רחוקות והיא מתניידת עם כיסא גלגלים. איך היא תגיע לסוויטה שלה בקומה השנייה? בעזרת המעלית הביתית.
מה ההבדל בין מעלית ביתית ובין מעלית רגילה ?
- מעלית ביתית להבדיל ממעלית רגילה קלה ליישום הן בבניה וההכנות הנדרשות עבורה והן בהיבט הכלכלי
- מעלון להבדיל ממעלית רגילה אינו דורש היתר בנייה מיוחד מאחר והוא אינו מצריך שטח ריצפה גדול
- במעלית ביתית פיר המעלית יכול להיות בנוי מחומר "קל" קונסטרוקציית מתכת או אלומיניום
- מעלון ביתי אינו דורש חפירה של כ 1.6 מ' באדמה
- מעלון ביתי אינו דורש חריגה בגובה התקרה – ניתן להסתפק בגובה של 2.5 מ' מעל גובה ריצפה בתחנה עליונה
- מעלון ביתי אינו צריך חדר מכונות מיוחד
- מתח ההזנה של המעלון הביתי הנו חד פאזי רגיל 220 וולט – שקע רגיל
לכל ההבדלים האלו ישנה משמעות כלכלית בעיני הלקוח הבונה והמתכנן. מעלון בשונה ממעלית רגילה זול יותר. לדוגמה: מעלון להפרש גובה של 2 קומות עולה החל מ – 90,000 ₪ לא כולל בניית הפיר, כשאת עלויות הפיר ניתן להעמיס על עליות הבנייה וכך הוא הופך לשולי. כשמשווים את התמורה של המעלית הביתית ביחס לLCD 60" בעל תצוגת התלת מימד עם החיבור לאינטרנט – זה כדאי ועוד עם ערך מוסף.
היום המעלית הביתית הפכה להיות "רהיט" ואביזר עיצובי בבית המודרני המתחדש. אין מעצב/ת או אדריכל/ית שלא רואים לנכון להכניס ולהטמיע את המעלית הביתית בתכנון הבית החדש.